• Headerbilde 1

De gode opplevelsene!

Vi er to gårder som sammen tilbyr AlpakkaOpplevelser:

Alpakka Enghaugen, som ligger bare noen minutter fra Sollikrysset og E6 i Fredrikstad kommune  Adr.: Ringstadhavna 7, 1667 Rolvsøy (Kart)

Alpakka Sigdal som holder til ved Prestfoss i Sigdal, i hjertet av Kunstnerdalen, bare en time fra Drammen, Kongsberg, Nesbyen og Hønefoss. Adr.: Sigdalsveien 2538, 3350 Prestfoss. (Kart)

I 2006 bestemte begge steder seg for å starte med alpakka på gården, mest med tanke på oppdrett av dyr med god kvalitet, helse og personlighet. Etter som flokkene har vokst fra 2 til godt over 100 dyr på hvert av stedene (2018), kilovis med deilig varm fiber, og stadig salg av livdyr, har tiden kommet for å dele opplevelsene av å være sammen med disse vakre og behagelige dyrene. 

Å være i en alpakkaflokk er ren terapi. Et pusterom i den travle hverdagen. Samtidig er det både spennende og interessant å se dynamikken mellom dyrene.

Omsorgsfulle hopper med sine criaer, mødre som også passer på andres criaer om det er nødvendig. Storfamilien med utpreget flokkinstinkt. Vil én rulle seg i sandgropa, står de andre i kø for å gjøre det samme.

Hingstene og vallakene går side om side på eget beite. Det er sjelden å se at de krangler, selv om noen har lengtende blikk bort til innhegningen med hoppene.

Vi har stor omtanke for dyrene, og hvert eneste ett har navn og blir sett daglig. Når dyrene trives så godt som de gjør, uten stress i hverdagen, produserer de også den aller beste kvalitet av ullfiber. 

Vi tilbyr nærkontakt, flokkopplevelse, foredrag, og enkel bevertning, samt at vi skreddersyr besøk etter behov og ønsker.

Ta kontakt og book en AlpakkaOpplevelse.

 

Alpakka Enghaugen er importør av alpakkamat fra GWF nutrition i England. Vi importerer produktene CamelibraNG2 og Fibregest.

 

 

Bestill fra nettbutikken

Våre salgsvarer er nå tilgjengelig i egen nettbutikk med betalingsløsning for netthandel.

Besøk vår nettbutikk, mer info under Alpakkahuset.

alp12-800.jpg